convent de st francesc a cervera

Ordenar i reurbanitzar un buit de la ciutat, establint noves connexions rodades i zones per vianants, alliberar la muralla d’edificacions adossades, establir un sistema d’espais lliures a l’oest del sector i concentrar les edificacions a l’entorn del barri existent al sud.  El projecte consisteix a recuperar el convent de Sant Francesc com a equipament de Cervera, com un centre de restauració i gastronomia amb un restaurant situat a l’església i l’escola a la part del claustre.

El nou programa s’implanta en un edifici que es projecta amb espais flexibles, aprofitant l’estructura clara i senzilla dels murs existents. Es fa èmfasi en la permeabilitat de l’espai públic a través de la reconstrucció del claustre i el recorregut fins al pati a través d’una crugia en ruïnes que explica l’estat en el qual ha arribat a estar el conjunt arquitectònic.

Els criteris generals d’intervenció han estat: consolidació i restauració de les parts existents, recuperació del volum històric a base d’estructura de formigó i tancaments de maó manual, reconstrucció del claustre a base d’estructura de formigó i pilars d’acer. A més a més, es contempla recuperar el safareig i abeurador de Sant Francesc com un espai d’estada davant de l’accés a l’equipament, i la plantació d’arbrat que faci més amable l’antiga N-II i connecti amb el casc antic de Cervera.

superfície

2.000 m²

PFC

cervera